Polish MJ Fans

Ja patrze na to raczej z punktu widzenia nie wiem, zmiany czasow...?
Byl zwiazany z Warszawa. W Warszawie sa miejsca, ktorym chyba warto nadac range miejsc pochowkow prezydentow wolnej postkomunistycznej Polski. Wiesz, stworzyc nowa tradycje?

Wawel jest taki bardzo krolewsko-bohaterski, powiedzialabym, bardziej aktualny jako muzeum. Poza tym, chca pochowac pare razem (zrozumiale). Jednak zaden z innych bohaterow/przywodcow narodowych nie lezy na Wawelu z malzonka.

Anyway, tez mam nadzieje, ze nie bedzie z tego zadnej awantury, bo to by byla porazka, zwlaszcza w obliczu tych wszystkich zapowiadajacych sie glow panstw - i ostatecznie gdzie zdecyduja pochowac, tam bedzie. Wyrazam tylko moja opinie. I w ogole niepotrzebnie to wszystko odciaga od zaloby...

I w ogole niepotrzebnie to wszystko odciaga od zaloby...

No właśnie. Już widać, że ta katastrofa niczego nie zmieni. Opadną emocje i żal i wszystko będzie tak, jak było.

Kto wie czy Marta Kaczyńska nie zmieni jeszcze zdania, słysząc o tych awanturach. Zobaczymy, chociaz jezeli rodzina mialaby zmienic zdanie to chyba jutro najpóźniej, bo przecież wszystko trzeba zaplanować.

A tak przy okazji o Michaelu. Strasznie wkurza mnie la toya, która chyba żyje teraz z udzielania zapewne sowicie opłacanych wywiadów na temat dzieci Michaela. Najbardziej zniesmaczona byłam jak opowiadała jak Paris żegnała się z ojcem. A teraz objeżdza chyba każdy kraj, w którym chcą jej płacić. Ulzyłam trochę frustracji, która mnie ogarnia.

Oo w którym tym najnowszym?
To ci Tosia się rozpędziła, no ale wiecie Latoya jest LaToyą nic raczej sie nie zmieni w jej postepowaniu czy zachowaniu.

A co do pogrzebu to ja wolałabym Wawe.

O pożegnaniu Paris z ojcem Toska opowiadała jakos tak zaraz po uroczystosci w staples centre. Wiem, że ona się nie zmieni, co nie zmienia też faktu, że wkurza mnie, że dzieci Michaela sa teraz otoczone ludźmi, którzy sprzedają ich prywatność za 30 srebrników. Jak Michael żył bali sie to robic.
Wróć, Michael. :(

We wtorek premier Donald Tusk podpisał uchwałę, na mocy której rząd przeznaczył 20 mln zł na sfinansowanie uroczystości pogrzebowych oraz kosztów związanych z pochówkiem osób tragicznie zmarłych w katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem.

:eek::eek::eek:

Ja też nie bardzo czuję ten pomysł z Wawelem. W sensie - prezydent Kaczyński tworzył współzesną historię, w której centrum była Warszawa. Zresztą jak się pomyśli o niedawnej aferze z odmową nadania honorowego obywatelstwa miasta Krakowa prezydentowi i temu, jak to się skończyło przychodzi pytanie, czy prezydent naprawdę chciałby być pochowany w Krakowie...? :mellow:

Z drugiej strony nie sądzę, ze było wielu po Piłsudzkim, którzy mogli być pochowani na Wawelu... może Wałęsa by mógł, oczywiście jeśli będzie chciał...? :mellow:

ale może chociaż dzięki temu uda mi się być trochę bliżej... na Wawel napewno nie wpuszczą, jeśli ma być tyle wielkich całego świata, ani pewnie też nigdzie blisko nie da się podejść, ale może choć troszkę poczuję atmosferę i pożegnam się... jeśli mi się uda, to zrobięjakieś zdjęcia i wam tu przyniosę... chyba, że jest tu ktoś jeszcze z Krakowa? :mellow:

O pożegnaniu Paris z ojcem Toska opowiadała jakos tak zaraz po uroczystosci w staples centre. Wiem, że ona się nie zmieni, co nie zmienia też faktu, że wkurza mnie, że dzieci Michaela sa teraz otoczone ludźmi, którzy sprzedają ich prywatność za 30 srebrników. Jak Michael żył bali sie to robic.
Wróć, Michael. :(

:eek::eek::eek:

Tośka, szkoda gadać... :(

a 20 mln... to chyba nie będzie za dużo... ... ... :mellow:

Justynka, jeśli chcesz wstawić to zdjecie, która masz jako link, do swojej sygnatury to idź to UserCP, tam po lewej jest 'edit signature' i piszesz:
. Potem tylko 'Save signature' i powinno być dobrze :)
Pomyślałam, że możesz chcieć :hi:

Justynka, jeśli chcesz wstawić to zdjecie, która masz jako link, do swojej sygnatury to idź to UserCP, tam po lewej jest 'edit signature' i piszesz:
. Potem tylko 'Save signature' i powinno być dobrze :)
Pomyślałam, że możesz chcieć :hi:
Robiłam tak i mi pisze ze jest za duzo linków , zreszta niewazne ..kto bedzie chcial kliknie w link ;)
Jednak dziękuje za pomocną dłoń :*:*

A tak poza tym to bylas w KRK na odsłonieciu gwiazdy MJ? Moja znajoma byla i mi narobila ladnych zdjęc.. Wrecz na jednym to sie poplakalam..

A tak poza tym to bylas w KRK na odsłonieciu gwiazdy MJ? Moja znajoma byla i mi narobila ladnych zdjęc.. Wrecz na jednym to sie poplakalam..

Mogłabyś wkleić to zdjęcie? :)

A wiecie, że w wa-wie jest amfiteatr imienia Michaela?

Amfiteatr??? ooo nie wiedziałam!!!!! :bounce:!

Nie byłam na odsłonięciu... nie było mnie wtedy w Krakowie, a tak odsłonili z zaskoczenia, że nie zdążyłam przyjechać... ale jest gwiazdka już na zawsze :) koło Wawelu :) (tam, gdzie najwięksi bohaterowie Polski ;) :give_heart:)

Jasne ze mogę :

Na tej bo te krople mówią same za siebie :

Musze znów do Krk pojechac. Az 2 raz w zyciu bylam w 2008, na Taniec z Gwiazdami polaczonym z YCD.. ale za duzo nie widzialam bo spr mialam w empiku.
Teraz bedzie okazja by Gwiazde zobaczyc i zobic fote i kwiaty złozyc.. ehh..

Jest jest , słyszałam o tym, a i gdzies mieli nazwac ulicę. Ja nawet pisalam do prezydenta Kalisza by nazwali jakas ulice im Michaela Jacksona.
I cisza .. jak zwykle.
Natomiast ja sobie swoja wlasna ulice nazywam UL. KRÓLA MOJEGO SERCA MJ.. hah..
jak ktos mi na ta ulice wysle cos i dojdzie to sie zdziwie.

Dziękuję za zdjęcie. :) Ale te daty 1958-2009..to takie straszne...

Jest jest , słyszałam o tym, a i gdzies mieli nazwac ulicę. Ja nawet pisalam do prezydenta Kalisza by nazwali jakas ulice im Michaela Jacksona..
Wiesz z ulicą to jest problem. Można nadać jej czyjeś imię dopiero w 5 lat po śmierci tej osoby. Przynajmniej tak jest w wa-wie.

On miał byc osbiscie na odsłonięciu tej gwiazdy jakies 3 lata temu chyba ale nie mogli ustalic wolnych terminów :/..

Dziękuję za zdjęcie. :) Ale te daty 1958-2009..to takie straszne...

Wiesz z ulicą to jest problem. Można nadać jej czyjeś imię dopiero w 5 lat po śmierci tej osoby. Przynajmniej tak jest w wa-wie.

I wlasnie to mnie dziwi. Im.J.P II juz nadali , a w tym roku 5 lat mineło.
I ze tak powiem skojarzylo mi sie dlaczego nie chca od razu nadac , nie skojarzyc z MJ czy cos, ale oni mysla ze jak nadadza od razu to im co ozyje? Czemu jest akurat 5 lat. Zobaczycie teraz jak poszaleją z ul imieniem Prezydenta.

I wlasnie to mnie dziwi. Im.J.P II juz nadali , a w tym roku 5 lat mineło.
I ze tak powiem skojarzylo mi sie dlaczego nie chca od razu nadac , nie skojarzyc z MJ czy cos, ale oni mysla ze jak nadadza od razu to im co ozyje? Czemu jest akurat 5 lat. Zobaczycie teraz jak poszaleją z ul imieniem Prezydenta.

Nie wiem czemu 5 lat. ktoś kiedyś wymyślił takie przepisy. Pewnie dla JPII zrobili wyjątek bo to JPII. To i tak cud,że dali imię Michaela amfiteatrowi na Bemowie. Lepsze to niż jakaś boczna ulica zarośnięta krzakami, szczerze mówiąc.

To i tak cud,że dali imię Michaela amfiteatrowi na Bemowie. Lepsze to niż jakaś boczna ulica zarośnięta krzakami, szczerze mówiąc.
Dokladnie tez o tym pomyslałam jak juz pisałam wczesniej posta apropo.
Dobra kochane moje .. koncze lata 80 cofam sie do 70 i lece spac :*
w sensie ze ogladam filmiki z tych czasów..Papa słoneczka moje :*

Pa. Ja tez idę spać. Siedziec przed komputerem o tej porze to już grzech. Jutro, a właściwie dzisiaj, nie zwlokę się złóżka. Przesadziłam.

eeeeeejj, amfiteatr imienia Michaela na Bemowie? to czemu ja nic o tym nie wiem? :D pierwszy usmiech dnia dzisiejszego. ma ktos zdjatko moze? a jest jakis napis na nim czy cos?

Justynko, zdjecie gwiazdy jest przepiekne, ustawilam sobie jako tlo na kompie. buzka za nie! :*

a co do pochowku, to na miejscu Marty i Jarka wolalabym Powazki od Wawelu, ale to ich decyzja. a nie ma mnie w kraju to nie wiem, ktos sie awanturuje o Wawel? politycy czy ludziska?

Wszyscy się kłócą.. juz mi sie zbrzydło patrzec w tv na to.

a tu krotka wzmianka o Amfiteatrze :

We współpracy ze Stowarzyszeniem MJJ, Ratusz Bemowa nadał amfiteatrowi Bemowa imię: Michaela Jacksona:

"Od soboty Amfiteatr Bemowo zyskuje nowego patrona... będzie nim Michael Jackson! Władze dzielnicy postanowiły w ten sposób uczcić pamięć zmarłego piosenkarza. Amfiteatr przyjmie nową nazwę 29 sierpnia - w dzień 51. rocznicy urodzin artysty.
Urzędnicy przypominają, że jedyny koncert króla popu w Polsce odbył się właśnie na Bemowie. Dlatego to ta dzielnica powinna uczcić pamięć zmarłego artysty.

- Nie mogliśmy nazwać imieniem Michaela Jacksona ulicy ani placu, bo trzeba by odczekać pięć lat od śmierci artysty. Amfiteatr jest najbardziej reprezentacyjnym miejscem - mówi Krzysztof Zygrzag, rzecznik Dzielnicy Bemowo.

Miejsce dla fanów

Amfiteatr ma być od teraz miejscem spotkań fanów Jacksona. Pierwszy zlot odbędzie się ok. 20 września, w 16. rocznicę koncertu artysty. - Prawdopodobnie zamówimy też tablicę pamiątkową i zaprosimy sobowtóra Jacksona - zapowiada Zygrzak."

TVN Warszawa

http://www.geniusmichaeljackson.com/images/thefans/amfiteatr.jpg

Będą tam organizowane, co roku koncerty pamięci Michaela i jego koncertu, tak jak stało się to już w tym roku (20.09.2009).

Fajnie byłoby jeszcze gdyby wypaliła sprawa z płytą ku pamięci Michaela, co było organzowane m.in. przez mjpt, ale póki co wyszła z tego afera.

Btw I've been plugging in everything you guys say into google translate :lol:

That's so cool about the ampitheatre (sp? :unsure:) :heart:

Back