Polish MJ Fans

no wlasnie tato mowi ze te samoloty stare, ale czesci nie byly oryginalne stare, ze je wymieniali regularnie, on sam silniki do nich zatwierdzil dwa miesiace temu. nie wie czy te silniki byly w tym samolocie...

wlasnie tego pilota tacie najbardziej zal, bo to podwladny jego, a w wojsku podwladny to tak troche jak syn, wiecie, jak na filmach - jego chlopak, az mu sie lzy zakrecily. mowi ze byly dwie zalogi, tej drugiej nie znal, akurat leciala ta co znal...

ojej, limon... :better:
no, we mgle ladowal, nic nie widzial, za nisko byl i zachaczyl o drzewa
tato mysli ze nie powinien byl ladowac, dwa razy probowal i nie wyszlo, i po jakiego groma trzeci raz podchodzil? nie tak go uczyli...
mysli ze musieli nalegac, prezydent albo ktos inny, bo to ostatnia glupota, pilot tak nie robi, w minsku nie wyladowal, do moskwy mogl leciec i bezpiecznie wyladowac... nie rozumie dlaczego tam probowal mimo nieudanych prob, i mysli ze ktos mu kazal, i ten sie ugial - takie spekulacje bylego lotnika

Przed chwilą oglądałam transmisję sprzed Pałacu Prezydenckiego. Tysiące ludzi, chyba zamknęli ulice.

nie wiem, ja oglądam polską tv, na wszystkich kanałach mówią tylko o tym

kilka zdjęć
fzckls.jpg

jtbdwj.jpg

687x3k.jpg

edit: rosyjskie media podają, że na miejscu katastrofy odnaleziono ciało prezydenta Kaczyńskiego
RIP

Normalnie wiecie co. Az ciezko w to uwierzyć. Boże znów Polska. Czemu swiat musiał o nas usłyszeć dopiero po kolejnej takiej tragedii? Najpierw nasz papież. Nie wiem ale ja czasem czuje ze Polacy jednoczą sie dopero w wielkiej tragedii.
A tak to kazdy kazdemy wytyka błedy, ludzie narzekaja na rząd i na to wszystko i chyba te wszystkie złe mysli , to ze wszyscy obwiniali rzad za to ze PL jest coraz gorzej . czy to sie musiało stac? ja nie wiem przeraza mnie to wszystko.
Moj sasiad sie nie przejał smiercia prezydenta dlaczego , bo mowil ze tak wszyscy do siebie wiecznie nic do panstwa.

Justys, ludzie sa okropni czasem... jaki byl ten prezydent taki byl, ja tam tez nie mialam o nim za dobrej opinii, ale jednak to byl czyjs ojciec, dziadek, syn, jego corka stracila matke i ojca, ja mysle tymi kategoriami. dla mnie to byl nielubiany prezydent, ale dla kogos to byl czlonek rodziny... wszyscy co zgineli, czy darzylismy ich sympatia czy nie to jednak ludzie potracili bliskich, a panstwo stracilo wielu waznych ludzi.
Masz racje, znow Polska... Ten Katyn to jakis przeklety dla nas, w tv byl naglowek "Katyn znow zadny polskiej krwi". Az ciarki przechodza. Drugi raz juz polska elita tam zginela...

Ciezko uwierzyc... znalezli cialo :sad:
Naprawde... nigdy nie bylam zwolenniczka prezydenta, ale... ciezko o tym czytac i slyszec :(
Masz racje Fluff... Calkowicie sie z Toba zgadzam.
I straszne tez, ze przedstawiciele rodzin katynskich tam byli.
Straszne.. zgineli w tym samym miejscu..

Virginia, dziekuje za zdjecia...

Justys, ludzie sa okropni czasem... jaki byl ten prezydent taki byl, ja tam tez nie mialam o nim za dobrej opinii, ale jednak to byl czyjs ojciec, dziadek, syn, jego corka stracila matke i ojca,..

Dokładnie. On i wszyscy ludzie, którzy tam zginęli mieli rodziny. Jak mozna w takich chwilach myslec o nich w kategorii 'polityk'? Zresztą nie tylko politycy zginęli.
Nie potrafię sobie wyobrazic co czuje córka pary prezydenckiej. W jednej chwili została sama, tracąc oboje rodziców.

Jestem w szoku. Prawde mówiąc nie interesowałam się nigdy polityką, ale Prezydent i jego żona wydawali mi się zawsze bardzo inteligentni. Pani Maria była bardzo mądrą i dobrą osobą, a jej mąż zawsze dążył do tego, by w Polsce działo się dobrze. P. Gosiewski sporo natomiast zrobił dla mojego województwa. Jestem w ciężkim szoku i naprawdę trudno mi w to wszystko uwierzyć.
Pozdrawiam fanów z PL!

It's horrible. I wonder why this has happened this day... Polish Prime Minister shouldn't fight with President. Otherwise they could fly to Katyn together, a few days ago... I'm in shock.

This is the worst tragedy in our Country.. 96 people incuding president and first Lady died on the way to Katyń...
I cant belive it. I was in the way to school and we get the message what was happend. My phone stoped working for about 5 min... then i heard bells in church ...

Dear fans from poland.
I would like to give you my condoleances for losing your president.
I hope your country will stay calm and make the right decisions now and not get in trouble again.
Take care people, my thoughts and prayers are with you and your people!!!!

L.O.V.E.

Back