Polish MJ Fans

Thanx for your condolences :)
it's big tragedy 4 Poland.

wiecie ja dzis rano , jak mnie moj brat poinformował to myslałam ze wiecie jakos zmarł w domu i tylko on ze tak powiem.
A tu taka trageedia i w ogole jak z zoną to masakra wspolczuje dzieciom w ogole rodzinom tych ludzi. 130 osoby to strasznie duzo, mało tego jechali w waznym celu tam , i teraz Katyn bedzie nam sie kojarzyć w dwóch aspektach .
Nie rozumiem w ogole czy to samolot był w złym stanie, czy zamach jak juz ktos wspomniał w tv i w ogole cięzko jest słyszac o kolejnej katastrofie.

To teraz się bedzie działo..
Poza tym dziś o 13 zwolane zostalo nadzwyczajne posiedzenie.
I pytanie co dalej?

Hi Polish fans! I am Terribly sorry for the accident that happend in Russia today! May the President Rest In Peace.

Bosz limon, ogladam zdjecia wraku, na drobny mak sie rozpizdzil ten samolot... matko, wszyscy dowodcy sil zbrojnych, moj tato pracowal z tymi ludzmi jeszcze pol roku temu, jezu... bosz, tylu znajomych jego...
za prezydenta sie wstydzilam powiem szczerze, chcialam zeby go gdzies schowali gleboko, ale nie zyczylam mu tego, matko kochana, przez mysl nie przeszlo, nie wierze ze to sie naprawde dzieje, to prima aprilis chyba...

aha, dzieki za link :*

Ja mam to samo... nie bylam zadna fanka Kaczynskiego,ale daj spokoj, tego nikomu sie nie zyczy!
I czemu do cholery lecieli takim rzechem???
I czemu wszystkich upchali do tego samolotu??
I czemu ladowali we mgle?!
.. dlaczego musialo sie to stac tam...?

Straszne. Prosze, piszcie, Ci, co sa w Polsce, jakie nastroje, co sie dzieje...
Teraz bedzie kilka dni kompletnego szoku...

Przytulam wszystkich mocno.

jeju, Limon, masz racje, pierwsze co mi do glowy przyszlo - dlaczego wszyscy jednym samolotem lecieli?! jak rodziny krolewskie podrozuja samolotami to wiecej jak dwoje czlownkow rodziny na raz jednym samolotem nie leci, a tu nie dosc ze niesprawny samolot to jeszcze wszystkich najwazniejszych ludzi w panstwie do niego wsadzili... nikt sie nie spodziwal, ale pomyslunku troche, jeju...

ja tak bym chciala z tata porozmawiac, bo on pewnie serducho ma w kawalkach, ale nie ma ich online, matko, sa chwile ze nie cierpie byc tak daleko od domu...

sorcia za te wywody, ale tu nikt nie zrozumie, maz zlozyl kondolencje i tyle, a u sasiadow impreza, wiec tu z rodakami sie wywnetrzam.

JAK JA CIE ROZUMIEM FLUFF.

Moj facet jest w Kanadzie w tym momencie, zadzwonilam do niego o 4am jego czasu, obudzilam.. Rozmawialam z tata, z siostra, z przyjaciolmi tu na miejscu, ale jestem w mieszkaniu sama, telewizja nie dziala, przyssalam sie do Internetu...

Chcialabym byc w Polsce w tym momencie.

:hug: :hug: :hug:...
Wspolczuje Twojemu tacie...
to jest tym bardziej ciezkie, ze znal ich osobiscie.

dzieki limonka, no wlasnie jak sie dowiedzialam o tych generalach to o nim pomyslalam najpierw, o szmajdzinskim w domu codzien slyszalam co odczynial, haha! ;) on w ministerstwie pracowal przez dobre 10 lat, dopiero od pol roku jest gdzie indziej, wiec ich tam wszystkich znal. wyobrazam sobie jaki to szok dla niego, to twardziel, wojak nie? ale tylu na raz kolegow...

JAK JA CIE ROZUMIEM FLUFF.

Moj facet jest w Kanadzie w tym momencie, zadzwonilam do niego o 4am jego czasu, obudzilam.. Rozmawialam z tata, z siostra, z przyjaciolmi tu na miejscu, ale jestem w mieszkaniu sama, telewizja nie dziala, przyssalam sie do Internetu...

Chcialabym byc w Polsce w tym momencie.

ja tez... blogoslawiony internet, haha! :better:

W Polsce jakie nastroje, no dziwne , nikt w sumie nie wierzy, kazdy sie boi co dalej bedzie?

Spekuluja ze wiecie zamach terrorystyczny.
Rozne newsy naplywają ze najpierw 87 osob pozniej ze 130 pozniej ze 3 osoby zyją. Az wkoncu sama nic nie wiem.

Marszałek Sejmu B.Komorowski pełni główną funkcję w Państwie obecnie.
Wprowadzono tygodniową żałobę narodową :!:

OFICJALNA LISTA :
Lech Kaczyński
Maria Kaczyńska
Ryszard Kaczorowski
Jerzy Szmajdziński
Aleksander Szczygło
Paweł Wypych
Mariusz Handzlik
Andrzej Kremer
Franciszek Gągor
Andrzej Przewoźnik
Grzegorz Dolniak
Przemysław Gosiewski
Zbigniew Wassermann
Janusz Kochanowski
Sławomir Skrzypek
Janusz Kurtyka
Krzysztof Putra
Ks. bp. gen. dyw. Tadeusz Płoski
Krystyna Bochenek
Jerzy Bahr
Tomasz Merta
Maciej Płażyński
Mariusz Kazana
Leszek Deptuła
Grażyna Gęsicka
Sebastian Karpiniuk
Izabela Jaruga - Nowacka
Aleksandra Natalli – Świat
Arkadiusz Rybicki
Jolanta Szymanek – Deresz
Wiesław Woda
Edward Wojtas
Janina Fetlińska
Stanisław Zając
Janusz Krupski
Ks. bp. gen. dyw. Tadeusz Płoski
Abp gen. bryg. Miron Chodakowski
Ks. płk Adam Pilch
Edward Duchnowski
Ks. prałat Bronisław Gostomski
Ks. Józef Joniec
Ks. Zdzisław Król
Andrzej Kwaśnik
Tadeusz Lutoborski
Bożena Łojek
Stefan Melak
Pan Stanisław Mikke
Bronisława Orawiec - Loffler
Katarzyna Piskorska
Andrzej Sariusz – Skąpski
Wojciech Serweryn
Leszek Solski
Teresa Walewska – Przyjałowska
Gabriela Zych
Ewa Bąkowska
Maria Borowska
Bartosz Borowski
Dariusz Malinowski
Gen. broni Bronisław Kwiatkowski
Gen. broni pil. Andrzej Błąsik
Gen. dyw. Tadeusz BUK
Gen. dyw. Włodzimierz Potasiński
Wiceadmirał Andrzej Karweta
Gen. bryg. Kazimierz Gilarski
Anna Walentynowicz

Modlmy się za nich i za tych ktorych nie ma na liscie.
:angel:

Mało tego zobaczcie podsumowanie

2001 Zamach na World Trade Center i Pentagon w Nowym Jorku i Waszyngtonie (2752 ofiary śmiertelne, w tym 5 Polaków)
2004 Zamach w Madrycie (191 ofiar śmiertelnych, w tym 4 Polaków)
2005 Śmierć papieża Jana Pawła II
2005 Zamach w Londynie (52 ofiary śmiertelne, w tym 3 Polki)
2006 Katastrofa budowlana na Śląsku (65 ofiar śmiertelnych)
2006 Katastrofa górnicza w kopalni Halemba w 2006 (23 ofiary śmiertelne)
2007 Katastrofa polskiego autokaru we Francji (26 ofiar śmiertelnych,)
2008 Katastrofa lotnicza w Mirosławcu (w katastrofie zginęło 20 ofiar śmiertelnych)
2009 Śmierć Michaela Jacksona
2009 Pożar hotelu socjalnego w Kamieniu Pomorskim (23 ofiary śmiertelne)
2009 Katastrofa górnicza w kopalni Wujek-Śląsk (20 ofiar śmiertelnych)
2010 Katastrofa W Smoleńsku (132 ofiary śmiertelne w tym prezydent RP) teraz niby 88 wyszło.

I pytanie dlaczego??

Poza tym wrak samolotu więc watpie by fakytycznie 3 osoby przezyly.

It's a horrible tragedy. I'm so sorry it happened. I was just shocked when I saw it in the news :eek: :( My condolences for Poland :hug:

dziekuje wam kochani, tez was sciskam. tatki mi szkoda, mowi ze ten pilot to "dobry dzieciak byl"

tatko nie moze uwierzyc ze dwa razy probowal ladowac, nie udalo sie i trzeci raz probowal, mysli ze mu kazali i on sie ugial pod naciskiem, bo to dobry pilot byl
bo juz raz tak bylo, ze prezydent sie uparl i kazal ladowac wbrew wskazaniom pilota, ale to jakis inny byl i sie postawil wtedy i nie wyladowal...

"Kaczyński poświęcił życie dla swojego kraju"

Prezydent Francji Nicolas Sarkozy oświadczył dziś, że jest bardzo poruszony śmiercią prezydenta Lecha Kaczyńskiego i wyraził głęboki smutek.

"W tym bolesnym momencie" francuski prezydent "przekazuje wyrazy współczucia rodzinie prezydenta Kaczyńskiego oraz rodzinom wszystkich ofiar tego wypadku i pragnie wyrazić, w swoim własnym imieniu oraz w imieniu narodu francuskiego, najgłębsze kondolencje" - napisano w komunikacie opublikowanym przez Pałac Elizejski.

"Po tym tragicznym wydarzeniu, które pogrążyło Polskę w żałobie, Sarkozy pragnie przypomnieć o wyjątkowej przyjaźni, jaka łączy Francję i Polskę oraz Francuzów i Polaków".

Francuski prezydent "oddał cześć pamięci" Lecha Kaczyńskiego, "który kierował się żarliwym patriotyzmem" i który "poświęcił życie dla swojego kraju".

Kaczyński był "niestrudzonym obrońcą idei, w które wierzył, zawsze z poświęceniem walczył o wartości, które doprowadziły go do polityki: demokrację, wolność i sprzeciw wobec totalitaryzmu".

W oddzielnym komunikacie również szef francuskiej dyplomacji Bernard Kouchner wyraził ogromny smutek z powodu śmierci Lecha Kaczyńskiego.

To był "mąż stanu (...) o dużych walorach moralnych", który poświęcił "swoje zaangażowanie polityczne służbie narodowi polskiemu" - oświadczył Kouchner.

interia.pl

tato mowi ze silniki do tego samolotu zaaprobowal jakies dwa miesiace temu... ze byly super silniki

mowi ze politycy blokowali wszelkie proby zakupu nowych samolotow dla naszych VIPow, ale ze te Tu-154 to dobry sprzet byl

Back